ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Зарплати вчителям і тепло для абонентів ТЕЦ: чи реалізують рішення сесії?

Featured Video Play Icon

Рішення останньої сесії міської ради від 24 листопада, що гарантували тепло для абонентів ТЕЦ та заробітні плати для вчителів, військова адміністрація Чернігова планує ветувати і не погоджувати. Про це у своїх соцмережах об 11-ій ранку понеділка, 27-го, повідомив виконуючий обов’язки міського голови.

Нагадаємо, мова про соціально важливі для міста питання: можливість комунального “Теплокомуненерго” розраховуватися за транспортування газу від початку опалювального сезону і до кінця поточного року та виплачувати зарплати своїм співробітникам, адже підприємство ще не має обігових коштів із виставлених споживачам платіжок. А також про виконання делегованих державою, але не підкріплених фінансово, повноважень – оплати праці педагогів за грудень.

“Хочу звернутися до призначеного зверху чиновника, який вирішив погратися в політику. Це рішення Чернігівської міськради стосується усіх чернігівців, які цю раду обрали. На відміну від вас.

І мені все одно в який спосіб: чи то затвердите ці рішення чи видасте власні (чим би дитина не бавилася), але платіжні доручення мають бути в казначействі! Негайно!

КП “ТКЕ” має розрахуватися з “Чернігівгаз” і надавати чернігівцям послуги – за вікном зима! А освітяни Чернігова отримати гроші за свою роботу! І ця робота має оплачуватися державою. Але через недофінансування освітньої субвенції, це питання закриваємо власним коштом.

Пане чиновнику, за вашою «політикою» стоять долі Чернігівців, які вас не обирали і знати не знають. Переставайте гратися в політику! Приступіть, нарешті, до своїх прямих обов’язків – безпеки регіону”, – написав Олександр Ломако.

Через півгодини після цього начальник МВА Дмитро Брижинський повідомив, що підписав розпорядження Про затвердження Програми забезпечення діяльності КП “Теплокомуненерго” та Про зміни і доповнення до рішення ЧМР “Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023”. А по суті виконав рішення сесії. Тобто, люди отримають гроші за свою працю, а пів міста не залишаться без тепла.