ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Військова адміністрація вимагає через суд повернути кошти, виплачені містянам і на підтримку ЗСУ

Featured Video Play Icon

Міська військова адміністрація оскаржуватиме у суді рішення депутатів міської ради про зміни до бюджету Чернігова, яке вони ухвалили 30-го березня на сесії. Про це розповів виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако під час щотижневої наради у муніципалітеті. Тож тепер постає питання, що буде з коштами, які, згідно прийнятих програм, вже встигли отримати щонайменше 10 тисяч містян, а також військові.

З міського бюджету були виділені кошти на підтримку військових частин Збройних Сил України. Ми, до речі, ці кошти вже частково виплатили. Були закладені кошти на компенсацію комунальних послуг для чернігівців. Чиї квартири були знищені російською агресією. Ці кошти були закладені і вони будуть компенсовані. Що найважливіше, з міського бюджету були виділені кошти, понад 10000 людей вже отримали кошти, по 3 тисячі гривень, герої тилу, матеріальна допомога в цей складний період. Також були виділені кошти по програмі компенсації по транспортним перевезенням, щоб ми не підвищували тарифи в цей час, коли всі складові зростають, але матеріальний стан людей такий, що ми не маємо морального права підвищувати тарифи на проїзд, – повідомив в.о міського голови Олександр Ломако.

По завершенню наради журналісти звернулися до начальника міської військової адміністрації аби той в свою чергу прокоментував суть позову. На запитання, що буде з виплаченими коштами він відповів наступне.

-Вони законні, ці виплати? Якщо вони законні, вони залишаться. Якщо незаконні – законом передбачена подальша процедура. це вже не мої повноваження, – сказав голова міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Скасування рішення про бюджет може зупинити місто. В.о. міського голови Олександр Ломако попередив про загрози такого рішення і закликав військову адміністрацію акцентуватися на питаннях безпеки і оборони.

Нагадаємо, рішенням 30 сесії міської ради 8го скликання було прийнято понад два десятки важливих для громади питань. І це попри те, що робота сесії була під загрозою зриву через псевдозамінування, недопуск депутатів до приміщення міськради. Тоді Олександр Ломако заявляв про тиск на депутатів, а Дмитро Брижинський пропонував підписати необхідні документи одноосібно.

За поданням міського фінансового органу всі ті питання, які виносилися на сесію, можу затвердити я. Тому я пропоную виконувачу обов’язків голови міської ради, депутатському корпусу передбачити це й подати мені на затвердження всі документи, які потрібні для розв’язання нагальних проблем для наших людей, – запропанував начальник МВА Дмитро Брижинський.

Позов міської військової адміністрації розглядатиме Чернігівський окружний адміністративний суд. За останній час це вже не перше подання – Дмитро Брижинський також намагається достроково припинити повноваження та звільнити міського голову Владислава Атрошенка.