Факт-новини: оперативні сюжети

Заміна магістрального водопроводу на Київській завершується

Featured Video Play Icon

У Чернігові на вулиці Київській закінчили прокладання магістрального водопроводу на ділянці від перехрестя з вулицями Грибоєдова і Довженка. Тут замінили старі 400-міліметрові чавунні та сталеві труби на поліетиленові більшого діаметру.

За словами будівельників, вони змонтували водопровідні колодязі та камери, встановили нові засувки. Старий водопровід своє відпрацював, він вже не справлявся з навантаженнями, які невпинно зростають. Один із чернігівських забудовників невдовзі буде підключати в цьому мікрорайоні нові багатоповерхівки до комунікацій, зокрема, фекальної каналізації і водопроводу. Про це розповів журналістам міський голова Владислав Атрошенко, який на днях проінспектував будівництво.

Проєктна вартість робіт – більше 7 млн.грн. Будівництво водогону на Київській проводиться поетапно. Відремонтовані ділянки з’єднають.

Останній етап – це підключення водогону до труби на вулиці Героїв Чорнобиля. Але на шляху стала перешкода. Роботи із заміни водогону на Київській будуть завершені до 15 червня. Далі справа за дорожниками.