ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Загроза здоров’ю містян: у Чернігові приберуть всі точки продажу молока з цистерни

Featured Video Play Icon

Молоко з цистерни – часта картина в радянські часи, і в деблокованому Чернігові. Сьогодні ж в місті стабільно працюють офіційні торгові точки, постачається свіжа продукція від виробників і несанкціонована торгівля молочною продукцією, так би мовити, з землі – має бути категорично заборонена, як така, що несе загрозу здоров’ю містян.  

На кричущий факт стихійної торгівлі, яку проводив один з підприємців в декількох районах Чернігова,  звернув увагу виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако на щотижневій нараді у муніципалітеті.

Ми з таким системно боролися сім років в Чернігові і не будемо з цього шляху звертати нікуди. Поки у них не буде всіх погоджень, в першу чергу з санстанцією, – якщо будуть, то можна на ринку поставити, якщо це відповідає всім нормам. Але на вулицях міста, в густонаселених районах біля під’їздів.  А якщо потім щось станеться?зауважив в.о.Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако доручив працівникам КП «Муніципальна варта» прибрати ці точки до кінця дня, адже такі дії підприємця не лише є незаконними, а й наражають чернігівців на небезпеку. Інспектори прибули на місце стихійної торгівлі, де якраз була черга з покупців, та склали адміністративний протокол.

Їх попереджали декілька раз, останній раз – два тижні тому. Вони подали документи на офіційне розміщення, щоб законодавчо оформити це офіційно. Вони подали документи, але здійснювали торгівлю і далі, – зазначив інспектор КП «Муніципальна варта» Ярослав Попко.

Аби торгувати в законному полі з дотриманням необхідних стандартів та норм підприємці мають отримати погодження через КП “Паркування і ринок” і спеціальну комісію, що діє при муніципалітеті. Стихійна торгівля є адміністративним правопорушенням, і може каратися штрафом у розмірі від 850-ти до 1700 гривень.