ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Юліан Мілкіс:” Українська програма, яку я зіграв, розбила моє серце”

Featured Video Play Icon

Коли на концерті у залі філармонійного центру звучав кларнет Юліана Мілкіса, плакала душа. Пронизливе виконання пісні “Пливе кача”, якою Майдан проводив в останню путь своїх героїв, доходило до самого серця. А ні артисти, а ні глядачі не приховували своїх почуттів.

“Пливе кача”, це просто кульмінація вечора. Без сліз не можна. Молитва за Україну у вухах завдяки музиці, завдяки такому рівню кларнетиста.

– Мене переповнюють почуття та емоції. Публіка просто невимовна. Прийшов ветеран зі сльозами на очах і букетом квітів. Сказав: “Ви розбили моє серце”. Він був з “Азову”, – зазначив музикант Юліан Мілкіс.

Окрім народної “Пливе кача” у програмі прозвучав Моцарт, який є одним із улюблених композиторів Мілкіса, увертюра Верді, а також загальновідомі українському слухачу твори – Скорика “Мелодія”, Колодуба “Карпатська рапсодія”, Сильвестрова “Епітафія”.

-Дуже багато було на концерті того, що чіпляло, що боліло і нагадувало нам про сьогодення, – розповів заслужений артист України Олександр Шевчук.

Виступ Юліана Мілкіса з духовим оркестром ВМЦ запам’ятається ще й чернігівською прем’єрою твору Олександра Родіна “Ой,ходить сон коло вікон”. Перший композиторський досвід Родін отримав ще під час навчання у Чернігівському музичному училищі. Відомий в країні композитор був особисто присутнім на концерті.

-Дуже хороший оркестр. Дійсно, дуже високого рівні. Це перше, що мені на думку прийшло. Дуже незвично, що ми з Юліаном познайомились зовсім не тут. Далеко звідси. І от ми майже на моїй батьківщині опинилися разом і він грає мій твір. Це дуже було приємно, – підкреслив композитор Олександр Родін.

Глядачі залишали концертну залу сповненими почуттями та словами подяки за подаровану годину високої музики.

-Неймовірно. Дуже, дуже гарний концерт.

-Хочеться подякувати, перш за все тим, хто боронить нашу українську землю. Хочеться подякувати тим, хто пише музику на нашій українській землі. Тим, хто її виконує, – зауважив меценат Антон Артеменко.

Візит музиканта світового рівня до Чернігова свідчить про його щиру підтримку міста-героя та самих чернігівців. На благодійному концерті зібрали 23 тисячі гривень на потреби ЗСУ. Також виступ Юліана Мілкіса підтримали коштами його польські шанувальники.

-Українська програма, яку я зіграв, розбила моє серце. Сподіваюсь, коли я гратиму наступного разу, ми будемо набагато ближче до перемоги, на яку вся нація, Чернігів і всі українці заслуговують. Це честь для мене бути тут, – підкреслив музикант Юліан Мілкіс.