ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Ямковий ремонт тротуарів та доріг: чому роботи у Чернігові ще не стартували?

Featured Video Play Icon

Дрібні ямкові ремонти тротуарів та доріг, що традиційно стартують найпізніше у травні, цьогоріч Чернігів досі не може розпочати. Причина – незавершений тендер на виконання робіт, який управління ЖКГ оголосило ще 20 березня. Про це при обговоренні поточних питань благоустрою повідомив профільний керівник на щотижневій загальноміській нараді.

-Що відбувається: зайшли учасники з неякісним продуктом, якщо говорити за асфальтні роботи, то це зменшення обʼєму виконання робіт, тобто, площа залишається, а товщину зменшують вдвічі, абсолютно не дотримуючись тендерного завдання, але задля того, щоб кожен крок оскаржувати в антимонопольному комітеті. АТП визначили переможцем, за пів години до закінчення терміну оскарження – закидається скарга, на 20-те призначено, – пояснив начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

Мова про все, починаючи від огородження та асфальтування довкола колодязів водоканалу, до ремонту підвищених переходів, прибудинкових територій і внутрішньодворових проїздів, які за словами Ярослава Куца ніколи нікого не цікавили, і які виконувало комунальне підприємство АТП-2528 як балансоутримувач, який власне, і зобовʼязаний їх ремонтувати. Нині ж до цього – увага підприємств, що базуються у Мені та Ніжині, але яким це апріорі не вигідно через специфіку самих робіт, йшлося на засіданні.

Тут треба ковиряться, це досить складна, досить незручна і досить специфічна робота, яку завжди виконувало АТП, комунальне підприємство. Тому що там, чесно сказати, якщо бізнес цікавить заробити гроші, то заробити там гроші нереально. Ви розумієте, що ми робимо сьогодні тут ямку, завтра там, возим по три лопати – це може собі дозволити тільки комунальне підприємство, в якому люди на окладі, в якому витрати вони всі розписані на рік, – зазначив Ярослав Куц.

Проаналізувавши от те, що ви доповідаєте зараз, і коли ми спілкувалися, воно виглядає як штучне намагання, тобто, тут уже мова йде не про те, що хтось хоче заробити, чи виграти його. Мені здається, що це йде намагання просто заблокувати цей напрямок роботи, щоб ми нічого не робили. Нам тоді треба декілька варіантів пропрацювати таким чином, щоб навіть, коли скасують тендер, щоб ми ще раз не заходили в три місяці, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Чи зможе управління підписати договір з переможцем тендеру, чи скарга буде задоволена і доведеться починати нову процедуру, стане відомо 20 червня. Однак, у муніципалітеті просять людей поставитися до цієї ситуації і не залежних від міста причин із розумінням, та кажуть, шукатимуть виходу, аби виконати всі необхідні ремонти до кінця сезону, бо це відповідальність насамперед перед громадою.