Новини

Свою позицію щодо процесів в державі, відстоюватиму незважаючи на політичний тиск – Владислав Атрошенко

На комунальному підприємстві “Чернігівводоканал” і в деяких керівників комунальних та комерційних підприємств Чернігова відбулися обшуки на їх робочих місцях та вдома. Про це сьогодні, 11 листопада, на початку засідання виконкому міської ради повідомив міський голова Владислав Атрошенко.

« Я хочу повідомити, що ми не боїмося ніяких обшуків. Я як мав чітку позицію, щодо тих процесів, які відбуваються у державі, так і продовжую її мати», – наголосив він.

За його словами, вперше за історію незалежної України було прийнято рішення щодо відшкодування різниці у тарифах генеруючим суб’єктам. Це абсолютно неправильно, адже це шкодить країні і руйнує місцеві бюджети. Місцеві бюджети за такої ситуації не зможуть виконувати повний обсяг самоврядних обов’язків, які на них покладені.

«Я казав і казатиму про те, що Чернігівщина і Чернігів систематично при розподілі коштів Державного фонду регіонального розвитку отримують менше коштів, ніж інші області. З абсолютно незрозумілих та невідомих причин. Немає жодних формул, які могли би це пояснити. Розподіл коштів Державного фонду соціально-економічного розвитку відбувається так само несправедливо по відношенню до Чернігівщини. Я казав про це і продовжую казати. Зрозумійте, ані у вас, ані у мене немає іншої країни. У мене немає іншого паспорту крім українського. Тому некомпетентність, розвал країни мене як міського голову і як громадянина України дійсно турбує. Мене обирали люди, які довірили мені повноваження міського голови. Тому я відстоюю інтереси місцевого бюджету, згідно моєї посади, – підкреслив Владислав Атрошенко.

На його думку, всі обшуки, які зараз відбуваються на комунальних та приватних підприємствах Чернігова, є політичним тиском, який здійснюється напередодні виборів по 206 округу, які мають відбутися у кінці березня 2022 року. Мета – дискредитувати міського голову, який має якийсь вплив на певні процеси,  а також показати іншим міським головам, що буває по відношенню до тих, які мають свою позицію і не бояться її висловлювати.

– Я хочу сказати досить просту, але у той же час важливу річ. Влада, яка вдається до силового тиску та до медійної дискредитації, не маючи при цьому жодних підтверджень зловживань, яка власну некомпетентність прикриває політичним тиском і шантажем – запускає той бумеранг, який наздожене її саму, – наголосив чернігівський міський голова.