Факт-новини: оперативні сюжети

Яким буде скейт-парк у Чернігові

Featured Video Play Icon

Проєкт майбутнього скейт -парку у Чернігові обговорювали широким колом. Розмова відбулася в управлінні молоді та спорту Чернігівської міської ради. До неї залучили як молодь, так і більш досвідчених любителів екстриму. Нагадаємо, фактично п’ять років вони це питання намагалися вирішити. Неодноразово писали проєкти на бюджет участі. Але лише у цьому році з’явилася реальна можливість реалізувати цю мрію екстрим-спортсменів за рахунок коштів міського бюджету.

Щодо проєкту парку і його конструкцій у молодіжної спільноти Чернігова не виникло жодних зауважень. Усі залишилися задоволеними попередніми ескізами, запропонованим проєктантами.

 Нагадаємо, у Чернігові дуже довго тривала дискусія щодо того, де має бути локація скейт -парку. Наразі зупинилися на відрізку асфальтованої території бульвару через дорогу від Чернігівської міської лікарні №1. Скейт-парк планують розмістити вздовж алеї, від підземного переходу в напрямку діючого фонтану. На цій робочій нараді її учасники обговорювали питання щодо типу покриття скейт- майданчиків. Пропонувалося два варіанти: асфальтобетон і бетон.

 – Ми хочемо зробити так, щоб задовольнити потреби всіх вікових груп і всіх направлень, – каже начальник управління молоді та спорту ЧМР Андрій Дериземля.

Мінус бетону в тому , що він дорожчий, ніж асфальтобетон. Крім цього, у Чернігові наразі важко знайти організацію, яка зможе забезпечити його відповідну якість, – наголошували виступаючі. Також говорили і про такий варіант, як полімерне покриття. Але його вартість ще більша, ніж бетону. Тож пріоритети визначили. Тепер проєктанти мають внести відповідні корективи до проєкту і запропонувати його фінальний варіант.

Марина Арапін – ролер. Дівчина дуже задоволена тим , що нарешті не доведеться робити екстремальні трюки на парковках. Каже, скейт-парк потрібен місту, який розвивається.

Учасники дискусії роз’їзджалися кожен на своєму виді транспорту. Більшість з них у літній час зі своїх скейтів, бордів, роликів та двоколісних не злазять. Скейт-парк у Чернігові хочуть збудувати до осені, а благоустрій території цієї алеї завершити наступного року.