ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

«Як звучить Чернігів»: чернігівцям презентували нове тревел – шоу

Featured Video Play Icon

Дзвони храму, бандура, фамільне піаніно «Онуки», військовий оркестр, пивоварня, стріт парк, дерев’яне мереживо, вулиці нашого міста і не тільки. Як звучить героїчний Чернігів у час війни віднині можна почути на каналі «УкрЮтюбПроєкт». 8 лютого вийшов перший випуск музичного тревел – шоу під назвою «Як звучить Україна». Створювачі цього проєкту творче подружжя Синельникових поставило за мету передати унікальність міст через музику та звуки.

Звуки – це не проста річ. Це мова. І якщо ми кажемо про музику, то це не про звуки. Якщо ми кажемо про слово, то це не про звуки. Звуки – це певні відчуття, певні асоціації, це певні образи, – зазначає начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Чотири дні у Чернігові працювала творча команда тревел – шоу. На роль ведучого запросили саунд – продюсера гурту «ONUKA» Євгена Філатова. Подорожуючи містом він записував музикантів, звуки, які чув на вулицях,у печерах, а потім використовував зібраний матеріал для створення фінальної мелодії програми.

Чернігів для Жені рідне місто. Для нас воно також близько. Для мене, бо мій тато з під Чернігова, тому я також якимось чином близька. Він дуже теплий, він емоційний, – каже продюсерка Наталія Синельникова.

Дуже вдало, що ми почали з Чернігова. Це дало такий поштовх на весь проєкт, – зауважує  ведучий, композитор Євген Філатов.

Надихнув на багато що. Я для себе в Чернігові дуже багато зрозумів, як побудовується наша програма. Що з цього починалось, – говорить режисер Євген Синельников.

Управління культури та туризму міськради допомогало нашим гостям у зйомках програми.

Чернігів було обрано, як перше місто, яке одне з перших було деблаковано, селища були деокуповані.Очевидно, то місто, як подяка киян за те, що ми вистояли. Саме Чернігів і став першим у цьому проекті, – підкреслює заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР, начальниця відділу туризму та промоції Катерина Литвин.

У наступних випусках програми глядачі почують, як звучать Київ, Одеса, Львів та Карпати.