Новини

На Чернігівщині попрощалися з двома захисниками, які загинули на Донеччині

На Чернігівщині провели в останню путь двох воїнів-земляків. Богдан Кава та Андрій Мусабеков загинули у бою на Донеччині. 9 лютого попрощалися з  героями в Церкві Всіх Святих у Ніжині. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Внаслідок ракетного удару Чернігівщини двоє людей загинули, ще двоє -поранені

Молодший лейтенант Кава Богдан народився 20 вересня 2001 року у Ніжині. У 2016 році закінчив 9 класів місцевої ЗОШ №4, після чого вступив до Чернігівського коледжу економіки та технологій. У 2022 році закінчив Національний університет “Чернігівська політехніка”, додатково отримавши підготовку на військовій кафедрі Харківського національного університету імені Івана Кожедуба.

З початком повномасштабної війни Богдан долучився до лав ЗС України, тож від 24 лютого 2022 року у складі військової частини А7329 на посаді кулеметника снайперського відділення брав участь в обороні Ніжина та Чернігова. У грудні Богдан разом з побратимами вирушив захищати східні кордони України – до Бахмута та Соледара, того ж місяця отримав військове звання молодшого лейтенанта.

На жаль, 30 грудня 2022 під час виконання чергового бойового завдання в районі Соледара на Донеччині Богдан Кава загинув… Поховали воїна на Мигалівському кладовищі Ніжина.

В останню путь провели солдата Андрія Мусабекова. Він народився 8 грудня 1984 року. У 2002 році закінчив місцеву ЗОШ № 10, а у 2006 році – Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя.

Після повномасштабного ворожого вторгнення Андрій не лишився осторонь та добровільно став на Захист Батьківщини. Службу також ніс у військовій частині А7239 та разом з побратимами мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

На жаль, 30 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині Андрій Мусабеков загинув… Вдома у нього залишилась мати та кохана дівчина.

Поховали Богдана на Фрунзівському кладовищі у Ніжині.