Факт-новини: оперативні сюжети

“Камерата Чернігів” дебютувала на міжнародному фестивалі

Featured Video Play Icon

Чернігів-це як орден на сьогодні. Чому? Після всіх складнощів, які були в Чернігові, ви зараз приїхали з таким оркестром, з дуже цікавою програмою. Це в розбомбленому вашому місті. Ми це дуже цінуємо, – зазначила композиторка, Народна артистка України Леся Дичко.

Камерний оркестр Чернігівського музичного коледжу дебютував на 34-му міжнародному фестивалі “Київ Музик Фест”, який щойно завершився. Тема війни була головною у заявлених творах цьогорічної програми.

-Ми підготували твори сучасних українських композиторів і наших партнерів з Німеччини, які, до речі, дуже переживають за те, що відбувається в Україні, – розповів диригент оркестру “Камерата Чернігів” Олександр Шевчук.

Трагічні події в нашій країні резонують також в серцях  закордонних митців. Серед творів, які прозвучали на концерті, була українська прем’єра композиції “Війна” Марейке Ленц. 

Це надзвичайно глибокий, проникливий твір, в якому є все. Люди, які будуть його слухати зрозуміють, що війна – це наша доля, доля України. І як композитор з Німеччини пережив і наскільки для нас це близько, – підкреслив Олександр Шевчук.

Представлена чернігівським оркестром програма настільки емоційно вплинула на слухачів, що ті  проводжали артистів з фестивальної  сцени вигуками: “Браво!”