Факт-новини: оперативні сюжети

Як триває вакцинація від COVID-19 у Чернігові

Featured Video Play Icon

17 чернігівців захворіли протягом тижня на коронавірус, шестеро госпіталізовані, десятеро виписані з лікарень, 1 людина померла. Динаміка по COVID-19 у Чернігові стабільна, повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я Ольга Малець на щотижневій нараді в муніципалітеті. Але вона звернула увагу на індикаторний показник, який відслідковується два роки поспіль.

За словами медиків, щеплення в Чернігові здебільшого роблять вакциною “Moderna” і “CoronaVaс “, яку завезли в область в достатній кількості. “Pfizer” і ” AstraZeneca” використовують тільки для реновації – тобто для другої дози, але місто очікує, що найближчим часом і вони надійдуть в необхідній кількості.

На цьому тижні центри масової вакцинації розгорнулися в “ЦУМі”, “Голлівуді”, в приміщенні колишньої Деснянської райради, школах 7,30,33 і Чернігівському вищому професійному училищі побутового обслуговування. За один день, 26 липня, провакциновано 740 чернігівців. 285 – в центрах масової вакцинації. Міський голова Владислав Атрошенко звернув увагу на низький рівень вакцинації в таких центрах – в середньому по 40 щеплень за день, при можливості 500 – 600. Це менше 10 відсотків від можливостей.

Міський голова вкотре звернувся до чернігівців з проханням відповідально ставитись до свого здоров’я. Особливу увагу звертає на це підприємців. Вакцинація, каже Владислав Атрошенко, – не панацея, але вона полегшує перебіг хвороби і зменьшує смертність.

Колективний імунітет починає діяти, коли провакциновано 60% населення. В Чернігові цей показник ще дуже низький.