НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Комунальники Чернігова вакцинуються від Covid-19

Featured Video Play Icon

Без черг та натовпів. Комунальне підприємство «АТП 2528» для зручності своїх працівників організувало колективне щеплення проти коронавірусу на робочому місці.

Списки бажаючих отримати щеплення формували заздалегідь. Вакцинуватися тут погодилося понад 300 осіб. Таку кількість бажаючих щепити за 1 день можливості не було, тож, вакцинацію на підприємстві вирішили провести у два етапи. 23 липня мобільна бригада тут вже імунізувала понад 100 людей, сьогодні – вакцину отримує решта.

Щеплення проводять американським препаратом Модерна, ефективність якого сягає понад 90 відсотків. Вакцина двохдозна, з інтервалом введення 28 днів.

Перед щепленням працівники заповнюють спеціальні бланки і проходять медичний огляд, якщо є явні проти покази – до вакцинації не допускаються , розповідає лікар мобільної бригади Денис Тарара.

В «АТП2528» кажуть, після щеплення Модерною працівники почувають себе задовільно, побічних реакцій майже не виникає.

Разом з працівниками АТП2528 у їхній же будівлі імунізацію роблять і співробітники «Зеленбуду». Сьогодні їх щепилося близько 30 осіб на чолі з керівником Артемом Стахом.

За інформацією Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, кількість бажаючих робити щеплення на підприємствах міста невпинно зростає. На сьогоднішній день провакциновано близько 100 організацій , деякі з них – отримують щеплення проти коронавірусу вже вдруге.