НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Чи штрафує поліція тих, хто без масок?

Featured Video Play Icon

21 листопада набрав чинності закон про обов’язкове носіння масок у громадських місцях. Відтепер перебування у громадському транспорті, або будь – яких громадських місцях без засобів індивідуального захисту загрожує штрафом у розмірі від 170 до 255 гривень.  

Цими вихідними поліцейські Чернігова перевірили, як місцеві мешканці дотримуються карантинних норм. Спеціальні рейдові групи здійснили перевірки не тільки в місті, а й області. За словами речниці Нацполіції Наталії Слабеняк, 21 та 22 листопада складено 29 адміністративних матеріалів щодо порушень карантинних заходів.

На території Чернігівської області поліцейські   склали 18 адміністративних матеріалів за статтею 44 прим.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. З них – три у Чернігові. 22 листопада у Чернігівській області правоохоронці склали 11 адміністративних протоколів за статтею 44 прим.3, зокрема, на одного чернігівця, що перебував у громадській будівлі без захисної маски, та один магазин у Чернігові, що порушив умови карантину. Поліцейські і надалі здійснюватимуть рейди-перевірки щодо дотримання карантинних норм, підкреслила Наталія Слабеняк. Спершу правоохоронці робитимуть зауваження, і лише у випадку відмови будуть документувати правопорушення.