Факт-новини: оперативні сюжети

Як розвивається чернігівський спорт

Featured Video Play Icon

Сучасний Палац спорту, який з’явиться через 3 – 4 роки у Чернігові, буде не тільки гідною базою для тренувань спортсменів, а й принадою для туристів. В цьому переконаний начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Андрій Дериземля. Принаймі місто зробило для цього вже чимало. Своїм баченням головної спортивної арени міста він поділився під час зустрічі з чернігівськими журналістами, 24 листопада.

Нині у Чернігові приділяють велику увагу спортивним школам, ремонту клубів за місцем проживання, де навчається молодь. В планах – реконструкція центру боротьби, що на Валу і будівництво там тенісних кортів.

А от чернігівський біатлон переживає нині непрості часи, вважає Андрій Дериземля. Лижна база Олімпійського резерву потребує капітального ремонту. Відсутність належної спортивної інфраструктури тягне за собою зменшення кількості вихованців. Разом з тим є сподівання на гарні результати чернігівських біатлоністів на Зимових Олімпійських іграх – 2022 в Пекіні.

Колишніх спортсменів не буває, вважає Андрій Дериземля. Тому, якщо будуть пропозиції взяти участь у Гонці Чемпіонів з біатлону, як у 2019-му, обов’язково погодиться.

Як начальник профільного управління Андрій Дериземля мріє і працює над тим, аби в місті з’явилися не лише Палац спорту, а й льодова арена, інші об’єкти спортивної інфраструктури.