НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Як будуть голосувати під час «карантину вихідного дня»?

Featured Video Play Icon

22 листопада у Чернігівській області  відбудеться повторне голосування з виборів депутатів до Деснянської, Михайло-Коцюбинської, Седнівської селищних та Новобілоуської, Тупичівської, Киселівської сільських рад. Також виборці Талалаївської та Комарівської громад обиратимуть депутатів сільських рад, але дати ще не визначені. 17 січня 2021 року у Новгороді-Сіверському відбудуться повторні вибори міського голови, а на 3 січня заплановані повторні вибори депутатів до Новобасанської сільської ради.

Як зазначив Сергій Постівий, член центральної виборчої комісії,  «карантин вихідного дня», запроваджений в Україні, на вибори не позначиться.  Голосування відбуватиметься відповідно до положень Виборчого кодексу, але з певними обмеженнями.

Протиепідемічні заходи безпеки на виборчій дільниці будуть подібні до тих, що були впроваджені під час першого туру 25 жовтня. При вході на дільницю вимірюватимуть температуру; у приміщеннях буде нанесена розмітка; усі учасники виборчого процесу мають бути в масках.  Та попри копітку підготовку до другого туру місцевих виборів, у ЦВК не виключають те, що явка 22-го листопада може бути нижчою, ніж була 25 жовтня. Зокрема, і через карантин вихідного дня. В окремих громадах вже відбулося повторне голосування і по динаміці помітно, що кількість людей, які прийшли на виборчі дільниці, зменшується.