НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Меморіальна дошка підпільнику

Featured Video Play Icon

Він присвятив своє життя Чернігову. У 25 років Олександр Михайленко вже очолював чернігівське підпілля. А у 27  –  став одним із визволителів Чернігова за часів Другої світової війни. Маючи за плечима чотири курси Одеського інституту зв’язку, Олександр Михайленко був активним учасником відновлення телефонного та радіозв’язку у Чернігові, розповіла бібліограф Людмила Студьонова, яка особисто знала цю людину.

19 листопада у Чернігові відкрили меморіальну дошку Олександрові Михайленку, керівнику Чернігівської міської підпільної організації, яка діяла в часи Другої світової війни. Пригадати світлу пам’ять знаменитого чернігівця поряд з будинком, по вулиці Родимцева,7,  в якому він колись проживав, зібралось чимало людей    – як представники міської влади, так і родичі, зокрема, його син Дмитро. Він розповів журналістом про свого батька – скромну, але цікаву людину.

Начальник управління культури Олександр Шевчук  наголосив, що важливо не забувати своїх героїв. Меморіальна дошка Олександрові Михайленку – це ще й нагадування   про епоху людей, які жили з нами поруч, любили своє місто, захищали його від ворога і відродили з руїн.