Новини

У Чернігові затримали «наркозакладчиків» з партією психотропів

Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю поліції Чернігівщини за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» затримали 27-річного місцевого мешканця та його спільницю з партією амфетаміну та MDMA («екстазі»). Пакунки з психотропними речовинами зловмисники отримали поштою та планували збути у роздріб шляхом «закладок» на території міста Чернігова.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: У Чернігівському районі розшукали чоловіка, який заблукав у лісі

Поліцейські провели затримання якраз у момент, коли чоловік та його співмешканка отримали чергову партію забороненого «товару».

Під час поверхневого огляду поліція виявила та вилучила у них пакунки з порошкоподібною речовиною, схожою на амфетамін та кристалоподібною речовиною, схожою на MDMA.

Під час огляду мобільного телефону чоловіка поліцейські виявили переписку, в якій наркодилер спілкується з «клієнтами» щодо розкладання схованих дрібних порцій психотропних речовин шляхом «закладок». Слідство встановило, що щомісячний прибуток наркоділків становив близько чверть мільйона гривень.

Вдома у фігурантів було проведено санкціонований обшук. В ході цієї слідчої дії поліцейські вилучили зіп-пакети з нашаруванням білого порошку та блокнот з чорновими записами.

Речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Наразі слідчий Чернігівського райуправління поліції за процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування триває.