НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

«Я тебе люблю, тільки нікому не кажи»: батьки учениці школи №32 підозрюють вчителя у педофілії

Featured Video Play Icon

Ми з тобою найкращі друзі. Я тебе люблю, він каже, я тебе люблю, як свою жінку, каже. Ти нікому не кажи.

Про все це донька пані Марини – учениця 32-ої школи в Чернігові, боялася розповідати вдома, допоки мамі не зателефонували батьки однокласниць і не забили на сполох – кажуть, вчитель фізкультури неодноразово поводився з їхньою дитиною трохи дивно.

Ми одразу з нею поговорили і, на жаль, я побачила дуже прикру реакцію: дитина почала бліднути, вона почала ридати. Це дуже тяжко, такі емоції не передати словами. Вона почала розповідати, що він з нею робив і що казав, і це для мене просто як сніг на голову.

Він спочатку там типу “дай пʼять”, “ти молодець”, “на тобі цукерочку”,  спочатку ж типу давай обіймемось та ти така умнічка тільки нікому не кажи. На тобі цукерочка тіки ти нікому не кажи,  от батькам не кажи це буде наш з тобою секретик каже да,  а потім я так зрозуміла поступово він почав десь поцілує в руку каже десь в щічку поцілує і так далі. Слава Богу, що це замітили поки ще не пізно, – розповіла мама учениці Марина.

Марина та Сергій одразу звернулися до керівництва школи і викликали поліцію. Ситуація набула суспільного розголосу, тоді й інші батьки і діти почали відкрито говорити про випадки домагань з боку вчителя.

Як зʼясувалось за ці два дні, що таких випадків дуже, дуже багато ми написали в чатах усюди батьки пишуть, що такі моменти були. Підходили старшокласники, казали що це постійно таке є навіть свідчили дівчата, які вже закінчили школу. Розповідали, що таке постійно бувало, що він міг підійти і за сідниці потримати, – каже батько учениці Сергій.

Безпека дітей на першому місці. Так на цей кричущий випадок відреагував виконуючий обов’язки очільника Чернігова. 

Мені доповіли вчора про прикру ситуацію, яка сталася у нас в 32-й школі з вчителем фізкультури. Десь він приставав до хлопців, до дівчат, починаєм розбиратися, що це вже не перший випадок, але очевидно це сигнал, що, якщо людина там була в одній школі. Я так розумію, що це вже не перший випадок підозр в педофілії, був звільнений з цієї школи, потім перейшов в іншу школу і повторюється ця ситуація, то нам треба формувати чи якийсь чорний список, чи думати над цими питаннями для того, щоб вони, не дай Боже, не повторювалися в наших інших закладах освіти міста Чернігова. Нам цього не можна допускати, нам цей дзвіночок треба, щоб прозвучав. Наша спільна задача – захистити наших дітей від цієї біди, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

За даним фактом вже відкрито кримінальне провадження за частиною 2 ст. 156 Кримінального кодексу України – розбещення неповнолітніх, повідомили в поліції. 

Такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, – повідомила речниця Головного управління національної поліції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

В школі станом на сьогодні ситуацію не коментують. Однак, як стало відомо, вчителя фізкультури, якого підозрюють у педофілії, наступного дня після скарги звільнили. Батьки ж і досі не можуть зрозуміти, як це могло статися з їхніми дітьми.

Це ж другий-четвертий клас і дівчатка маленькі, які ще не знають, що таке сексуальне домагання, розумієте. Вони ще не знають, що з ними роблять. Це ж такий удар по психиці, це може залишити слід на все життя. І звичайно, дитина додому не прийде, дома не розкаже, тому що вона ще мала і що він там з ними міг робити, це просто в голові не вкладається, – наголошує мама учениці Наталія.