Факт-новини: оперативні сюжети

Виконком: перекриття вулиць та колесо огляду

Featured Video Play Icon

Перекриття одразу чотирьох вулиць Чернігова обговорювали у четвер на засіданні виконавчого комітету міської ради. Вже з понеділка наступного тижня буде обмежено рух по вулицям Князя Чорного (підйом вздовж Єлецького монастиря) до 10 липня та Київській на два дні.

На ділянці від 77-ї Гвардійської до Грибоєдова, тобто вздовж Грибоєдова , для прокладання газопроводу.

Окрім цього, виконком задовольнив прохання “Облтеплокомуненерго” про перекриття вулиці Доценка від Рокосовського до Космонавтів з вечора 18-го до ранку 19-го червня. Там проводитимуть ремонтні роботи.

Також з 29-го червня і аж до кінця літа в районі КСК не ходитимуть тролейбуси. Нині там пролягають маршрути №4, 7 та 8. Тут  заплановано побудувати дорогу, яка з’єднає вулиці Мазепи та Текстильників, а заодно – облаштувати зручну розв’язку.

– Обсяг робіт дуже великий, – каже начальник управління ЖКГ Я. Куц. – Буде копатися котлован 5 метрів глибиною. Транспорт може рухатися і великогабаритний , і маршрутки,  і легковий транспорт. Тролейбуси ходити не будуть.

Заступник міського голови О. Ломако пропонує відпрацювати питання з управлінням транспорту та ЧТУ.  Можливо, якщо питання тільки в тролейбусах, зробити альтернативні тимчасові маршрути автобусів, щоб люди не відчували серйозних незручностей.

Також члени виконкому торкнулися питання, яке привернуло увагу чернігівців у соцмережах. Йдеться про колесо огляду, ідея розміщення якого у нашому місті періодично обговорюється. Його навіть встановлювали на період новорічних святкувань, але зараз йдеться про постійний об’єкт. Тим не менш, наразі це лише ідея.

– Локація буде пропонуватися з точки зору громадської думки, в першу чергу,  і технічної можливості. – запевняю Ярослав Куц. – Якщо по  Алеї Героїв іти в напрямку Катерининської церкви, проходиш останній фонтан і по праву руку кут “виїзд на Київ і вулицю Єлецька”. От саме в цьому квадраті розглядається можливість встановлення колеса огляду. Ярослав Куц також зазначив, що для встановлення колеса планують залучити інвесторів, а не міський бюджет. Також цей об’єкт не буде жодним чином загороджувати собою Катерининську церкву, а перед його розміщенням будуть отримані всі дозволи та проведені необхідні дослідження, в тому числі і археологічні.