Факт-новини: оперативні сюжети

«Вулик» для педагогів: чернігівських вчителів навчають сучасним технологіям

Featured Video Play Icon

Підвищити рівень кваліфікації, вдосконалити діджитал-навички та опанувати нові інструменти для викладання. На базі Чернігівської школи № 1 запрацював «Вулик» — освітній центр для педагогів. Проєкт реалізували в співпраці з благодійним фондом «SavED» за підтримки компанії Google та агенції CFC Big Ideas. Заняття на базі хабу є комбінованими та проводяться як онлайн, так і очно. Днями на першому уроці у «Вулику» освітяни міста познайомилися з Chromebookами та особливостями роботи з онлайн-сервісами.

Центр, загалом, створений із метою організації навчання для вчителів саме роботи із цифровими застосунками та технологіями, спрямованими на навчання, – зазначила директорка Чернігівської школи № 1 Ольга Шелест.

На курсі ми надаємо всім охочим педагогам практику використання цифрових інструментів в професійній діяльності. Вони навчаються організовувати віртуальний клас, створювати завдання, вести електронний щоденник і журнал, а, головне, економити свій час як викладача, який готується до урока. Особливістю цього курса є те, що ми вивчаємо різні пристрої, які можна реалізовувати для організації такої діяльності, – розповіла тренерка, директорка академії цифрового розвитку Антоніна Букач.

За словами начальника управління освіти Василя Білогури, одним із пріоритетів міста є не лише забезпечення освітніх установ новітнім обладнанням, а й підготовка вчителів до ефективного використання сучасних технологій у навчальному процесі, аби ще більше зацікавити дітей та заохотити їх здобувати знання.

Вчителі, постійно працюючи з дітьми, мають десь підвищувати свою кваліфікацію, підвищити свій рівень знань вміння і навички володіння комп’ютерними технологіями, новими цифровими технологіями, адже світ не стоїть, світ розвивається. Також ми розуміємо, що вчителі потребують психологічної підтримки, їм треба така локація, такий простір, де їм можна було відволіктися, переключитися трошки від стресів. Тому передбачається також, що в цьому центрі будуть проходити й певні майстер-класи, – повідомив начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Долучитися до занять можуть викладачі будь-яких шкіл попередньо зареєструвавшись на електронній платформі.