Факт-новини: оперативні сюжети

Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартував у Чернігові

Featured Video Play Icon

Непереможна і єдина читацька Україна. Днями під таким гаслом у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей стартував Тиждень дитячого читання 2023. Це – свято для письменників, видавців та особливо для юних книголюбів.

-Ми завжди готуємося до цього тижня дуже цікаво, проводимо дуже багато заходів, зустрічей з письменниками, літературними героями. На дітей чекає дуже багато цікавих виставок, це і новинки нашої української літератури, це і прекрасна виставка “Чернігівщина автентична”, яка працює в нашому відділі мистецтв, виставки-інсталяції, виставки-кросворди, – розповіла директорка бібліотеки Тамара Клюй.

Цього дня до бібліотеки завітали актори Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка з інтерактивним спектаклем. Дітлахи робили грайливу руханку, співали пісні та взаємодіяли з ляльковими героями.

Діти долучаються до цього, адже сучасний театр каже про одне: якщо раніше ми йдемо на класичний театр відпочивати, подивитися, то тут ми кажемо, що давайте приймати участь в цьому, тобто ми повинні бути єдиним цілим. Не актор і глядач, а це все єдине дійство, – зазначив  директор Чернігівського обласного театру ляльок імені О. Довженка Володимир Приходько.

В межах благодійної акції “Українським дітям – українську книгу”, що відбувається за підтримки Держкомтелерадіо, малеча отримала сучасну художню літературу. Подарунком та виставою найменші глядачі залишилися задоволенні.

Тут дуже гарні історії були. Книжка гарна. Кіт взагалі класний.

Подарували мені книжечку, котик до нас прийшов, собачку назвали сосичкою дуже класно. Це все було весело, і мені побачилося це як найкраща вистава у житті.

Зараз дуже важливо залучати дітей до читання та відвідування бібліотек, зазначає Тамара Клюй, адже це допоможе їм не тільки відпочити, а й відволіктися від реалій війни.

Читання лікує душу, читання відволікає дитину від цих страшних умов, реалій життя сьогоднішнього. У нас на початку повномасштабного вторгнення працівники нашої бібліотеки виставляли фотографію – дитинка сидить у підвалі і читає книжечку, так вона відволікається і бережеться від російської агресії, – зазначає  директорка бібліотеки Тамара Клюй.

Долучитися до заходів, що відбуватимуться у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей, може кожен бажаючий.