Новини

На Чернігівщині попрощалися з двома воїнами-земляками

З двома захисниками попрощалися 24 березня на Чернігівщині. На «щиті» додому повернулися Андрій Дорош та Григорій Жук. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

У Катерининській церкві Чернігова провели в останню путь солдата Андрія Дороша.  Йому було 38 років. Він народився і виріс у Чернігові. Закінчив місцеву ЗОСШ №35, після чого вступив до Чернігівського політехнічного університету. Значний період життя працював столяром, а до початку повномасштабної війни – водієм за кордоном.

Читайте також: Україна повернула тіла ще 83 полеглих захисників

Після повномасштабного ворожого вторгнення чоловік потрапив до складу військової частини А7333 та разом з побратимами гідно виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності і недоторканості України.

18 березня під час боїв поблизу одного з населених пунктів Луганщини Андрій Дорош загинув, до останнього подиху будучи вірним собі та рідній Батьківщині.

Поховали воїна на кладовищі “Забарівка”.

У селі Макіївка 24 березня попрощалися з воїном Григорієм Жуком. Він народився 27 січня 1975 року. До подій 24 лютого 2022 року проживав у Києві, де працював електриком, а після початку повномасштабної війни потрапив до складу одного з підрозділів військової частини А4347 та став на захист рідної Батьківщини.

Побратими згадують Григорія не тільки відповідальним, щирим та уважним, а й добре підготовленим солдатом, справжнім воїном і щирим патріотом рідного краю, який протягом цих місяців віддано боронив Україну, даючи гідну відсіч ворожим окупаційним військам.

17 березня під час виконання бойового завдання на Луганщині Григорій Жук отримав тяжке поранення, яке виявилось несумісним з життям.

Попрощалися з воїном у рідному селі, поховавши на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишився брат.