Факт-новини: оперативні сюжети

Волонтерський фронт: у Чернігові презентували виставку про волонтерів

Featured Video Play Icon

  «Волонтер діє першим. Тут. Скрізь». Виставка з такою назвою, присвячена Міжнародному дню волонтера, відкрилася 2 грудня в Чернігівському історичному музеї імені Тарновського. Тут можна побачити чимало експонатів. Зокрема світлини, зроблені під час блокади міста, волонтерські документи та щоденники, окопні свічки, обереги, грамоти й навіть зарядки для телефонів. Тобто все те, що було характерним для Чернігова періоду блокади. Також на виставці представлені декілька інсталяцій на тему війни.

Серед гостей виставки були волонтери, які співпрацювали з проєктом, родичі та друзі героїв та просто зацікавлені чернігівці. Сергій Михайлюк з перших днів повномасштабної війни допомагає армії та незахищеним верствам населення.

Виставка нагадує про людей, які інколи ціною власного життя допомагали нашій армії відстоювати Чернігів та Україну і рятували простих людей в умовах війни.

Міжнародний День волонтера відзначається 5 грудня, починаючи з 1985 року. У сучасній Україні волонтерський рух зародився в 90-ті, а офіційно його визнали в 2003 році.