ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Оновлення регіонального відділення НОК: хто розвиватиме олімпійський рух в області?

Featured Video Play Icon

Рік зимових олімпійських ігор, а з ними – проведення генеральної та звітно-виборних асамблей регіональних відділень НОК України, на яких обираються нові функціонери і нове керівництво. Наступного тижня, а саме 7 грудня, свою команду, що найближчі чотири роки розвиватиме олімпійський рух в області, визначить і чернігівський осередок. А це 66 членів комітету, серед яких 38 представників федерацій з олімпійських видів спорту, тобто по двоє від кожної з 19-ти, а ще олімпійці, представники ФСТ та інших спортивних організацій, а також вибори голови, заступників та відповідального секретаря.

Власну кандидатуру на наступну каденцію Валерій Куліч, який очолює відділення вже вісім років, не виносить, однак каже, олімпійського руху не полишає і продовжить допомагати спортсменам вже як член комітету. Єдину ж претендентку на це місце, першу заступницю голови Ніну Лемеш, як і Андрія Дериземлю, що обіймає посаду заступника, бачить як таких, які дійсно гідні вести олімпійський комітет на Чернігівщині далі.

Обласному НОК 21 рік, одинадцять із яких Ніна Лемеш не просто дотична, а й безпосередньо у ньому працює. Будучи професійною біатлоністкою, учасницею трьох зимових олімпійських ігор, чемпіонкою Європи, срібною та бронзовою призеркою Чемпіонатів світу, окрім спортивної кар’єри Ніна Петрівна має і чималий досвід в управлінні та адміністративній роботі, зокрема у профільному департаменті ОДА, міністерстві спорту та обласній раді. Завдяки зусиллям всієї команди, торік наше відділення стало лідером у регіональному рейтингу, попри те, що до прикладу Київ, Одеса, Львів, Дніпро та Харків значно потужніші за кадровим та фінансовим потенціалом. А отже, той напрямок, яким рухався чернігівський НОК, і ті принципи координації з федераціями та громадами правильні, і їх потрібно продовжувати, впевнена Ніна Лемеш.

У спорта свій фронт, а тому у складі чернігівського олімпійського комітету Ніна Лемеш бачить професійних людей, які, власне, є основою цього руху, залишатимуться вірними олімпійським цінностям та прагнутимуть розвитку. Додамо, що згідно з положеннями НОК, голосування за керівника обласного відділення відбувається лише за затверджені за 15 днів до звітно-виборчої асамблеї кандидатури. І тільки у разі відмови усіх претендентів, учасники асамблеї можуть запропонувати когось іншого.