Факт-новини: оперативні сюжети

VIII сесія VIII скликання

Featured Video Play Icon

У сесійній залі  27 травня  сорок депутатів та Чернігівський міський голова. Восьма сесія  міської ради восьмого скликання розпочинається з позитиву. Владислав Атрошенко та депутатський корпус привітали Миколу Сукача з 75 – річчям.

Ювіляра в залі не було, але аплодисменти на його адресу лунали. Заочно також відзначили і нашу землячку Олену Костевич, яка наразі  знаходиться на Чемпіонаті Європи у Хорватії.

 Почесні подяки вручили також  чернігівцям – кандидатам до збірної України в міжнародних змаганнях «Ігри Воїнів»: Олександру Гавриленку  , Сергію Наглію , Владиславу Шатілу та Олександру Ткаченку.

    Далі розпочалася поточна робота. Як додаткове питання  на порядок денний внесли  два  проекти , Звернення до Кабміну  та рішення щодо вилучення примірників книги ” Принцеса + принцеса” з бібліотек міста .

Запропоновані проекти рішень підтримало лише 18 депутатів і вони до порядку денного пленарного засідання не потрапили. На сесії внесли поточні зміни до Статуту  територіальної громади міста. Після ліквідації двох районних у Чернігові рад відкоригували відповідні положення щодо  системи місцевого самоврядування, а також  інші технічні та законодавчі розбіжності. Більшістю голосів підтримали рішення щодо присвоєння комунальному закладу позашкільної мистецької освіти «Чернігівська міська школа мистецтв» імені Любомира Боднарука. Відповідне прохання надійшло від  колективу закладу. А далі протягом двох місяців тривало громадське обговорення. Розглянули зміни до бюджету міста та розподілили додаткові ресурси.

 Депутати підтримали проект рішення щодо передачі, за клопотанням обласного управління охорони здоров`я, Чернігівській міській лікарня №2  обладнання для ультразвукової діагностики вартістю 1млн 820 тисяч грн  та  рентгенографічної  системи  за 4,8 млн. грн. для лікування пацієнтів з COVID-19.

Розглянули також низку земельних проєктів рішень. Пленарне засідання проходило дуже мобільно. Менш ніж за 4 години роботи проголосували 19 проектів рішень. Детально зупинилися на депутатських зверненнях. А у різному обговорили низку важливих для життєдіяльності  Чернігова та його жителів питань.