Новини

Сезон рибальства на Дніпрі та Сожі відкривається 1 червня

Першого червня закінчується нерестова заборона на вилов риби на р. Дніпро та р. Сож.

Про це інформує Чернігівський рибоохоронний патруль.

Дозволено рибалити на водоймах загального користування – з берега або з човна (до 15 червня включно – без мотора), вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом.

Читайте також: На Стрижні впіймали браконьєра

Підводним полюванням можна займатися за допомогою гарпунної рушниці без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів при наявності посвідчення підводного мисливця.

Заборонений вилов риби із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудженням гаток, запруд та спусканням води з рибогосподарських водойм.

Читайте також: Значні дощі, місцями грози – прогноз погоди у Чернігові

Водночас, триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів в районі контролю Чернігівського рибоохоронного патруля до: 9 червня (включно) – у всіх водосховищах, до 29 червня (включно) – у придатковій системі водойм (озера, протоки, гирла та ін.). Раків ловити заборонено до 29 червня (включно).