Факт-новини: оперативні сюжети

Найкращі читачі. В обласній дитячій бібліотеці вручали Бібліо-Оскари

Featured Video Play Icon

Святкова атмосфера, червона доріжка, юні книголюби зі своїми родинами.  Так на подвір’ї обласної бібліотеки для дітей проходить «Бібліо оскар 2021» –  традиційна  церемонія нагородження кращих читачів. Захід проводять вже вдев’яте. За цей час відзначили вже понад 200 номінантів.

Обласну дитячу бібліотеку відвідують  17 тисяч читачів. Серед  них і сім’я  Напольських – Мама Сніжана і 8-річний  син  Іван.  Цьогоріч вони опинилися у номінації  «Читаюча родина». Книги обожнюють, читають багато і різного. Цю любов мати прищепила  Іванкові  ще з пелюшок.

Нині ж,  зізнається жінка,  вдома  в арсеналі у них  ціла бібліотека.  Щомісяця родина намагається купувати нові книжки і як мінімум двічі на тиждень ходять до бібліотеки.

Серед  п‘яти номінантів на звання «Найкращого читача»  і Оля Колосок. Разом з мамою бере участь в подібних заходах вперше. Бібліотеку дівчинка  відвідує порівняно нещодавно, проте за рік  приходила сюди так часто, що опинилася у числі претендентів на почесне звання.

А от і найкраща читачка 21 року 6- класниця  Ела Коваленко зі своїми нагородами. Книгарню  дівчина  відвідує чи не щодня. Читає з 4 рочків. Каже, книга для неї-то любов. Номінантка мріє написати свою власну історію і показати її світові.

Крім читачів та їх родин нагороджували і  партнерів, які  підтримують з закладом дружні відносини, зробили добрі справи для бібліотеки , які розуміють  важливість книг і читання та небайдуже ставляться до проблем культури Чернігова.  Серед нагороджених   і  Ніна Лемеш- перша заступниця голови обласної ради. На захід прийшла не тільки за нагородою, а й принесла подарунки – біібліотечний фонд закладу  з рук пані Ніни поповнився ексклюзивною літературою  на Олімпійську тематику, якої нема в жодної бібліотеці області.

Перемогла у номінації «Партнерство заради дитини» і Директорка Чернігівського реабілітаційного центру №2 Регіна Гусак.

Святковий настрій номінантам та гостям створювали хореографічні колективи, музиканти та співаки.