ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відповідальний бізнес: у мерії відзначили підприємців Чернігова

Featured Video Play Icon

Вони годували цивільних і військових під час облоги міста, облаштовували укріплення, допомагали технікою, забезпечували ліками і зв’язком чернігівців, під обстрілами вивозили з міста людей, йшли до війська і тероборони захищати країну. Підприємців міста напередодні професійного свята привітав міський голова Владислав Атрошенко. Він подякував кожному в залі і тим, кого не було на зібранні, за той внесок, який сукупно допоміг ЗСУ відстояти Чернігів – місто-герой.

Справжніми патріотами проявили себе під час активної фази війни у лютому – березні чернігівські підприємці.

Економіка країни і міста, зокрема, переживає скрутні часи. Чимало підприємств розбомбив ворог, зупинилися промислові виробництва, будівельна галузь, сфера обслуговування. Скоротилися робочі місця. Завдання, яке сьогодні стоїть перед українцями – створити умови для відродження бізнесу в кожному регіоні.

Головним чинником для цього Владислав Атрошенко вважає, перш за все, чернігівський патріотизм, любов до міста, які треба виховувати змалечку, не чекаючи від держави відповідних програм і підручників. Саме освіта може стати об’єднавчим фактором для бізнесу, міський голова каже: “Стосунки між підприємцями можуть бути різними, виховання дітей об’єднує”.

Тож, на переконання Владислава Атрошенка, після закінчення війни місту треба забезпечити потужне представництво у Верховній раді України для того, щоб більш ефективно відстоювати політику вирівнювання між регіонами.

На часі також створення міської бізнес-асоціації, каже Владислав Атрошенко, яка б без політики об’єднала всіх підприємців Чернігова для вирішення важливих питань як на рівні міста, так і країни в цілому, відстоювала б інтереси підприємців, захищала їх і лобіювала важливі для бізнеса питання.