ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові виступить знаний канадський музикант

Featured Video Play Icon

Один з кращих кларнетистів світу Юліан Мілкіс прибув до Чернігова, щоб 1 липня зіграти на сцені філармонійного центру у супроводі духового оркестру ВМЦ. Під час прес-конференції гість з Нью-Йорка поділився першими враженнями.

-Це фантастичне місто. Легендарне. Знаю, що йому понад тисячу років. Мене вразило те, що місто дуже зелене, – зазначає музикант Юліан Мілкіс.

Юліан Мілкіс, який був єдиним учнем «короля свінгу» Бенні Гудмена, підкорив світ красивим звучанням свого інструменту та віртуозністю. З початком повномасштабної війни Мілкіс організовує в Україні благодійні концерти. Чернігів стане другим, після його рідної Одеси, де відбудеться  виступ .

-Він дуже сміливо сказав так: “ Я приїду в Чернігів, в Чернігів місто-героїв”. Це людина, мистецька легенда, яка в собі уособлює дуже багато інформації. Я вже не кажу про те, як у нього звучить кларнет, – розповів начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Соліст разом з військовим оркестром представить програму з творів Моцарта, сучасних українських композиторів Скорика, Сильвестрова, Родіна, а також виконає українські народні пісні.

-Він приїхав не для того, щоб показати, що це я. Він приїхав для підтримки ЗСУ. Він показує усьому світу, знаєте, як кажуть, і один в полі воїн, – підкреслив військовий диригент Ігор Кішман.

Вхід на суботній концерт Юліана Мілкіса – це донат на підтримку Збройних Сил України.