ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відомий письменник Сашко Дерманський зустрівся з юними читачами у Чернігові

Featured Video Play Icon

Письменник Сашко Дерманський уперше зустрівся з чернігівськими дітлахами.

Твори сучасного дитячого письменника Сашка Дерманського добре знають найменші чернігівські книголюби. Адже вони є в бібліотеках міста, а деякі твори, навіть увійшли до шкільної програми. А ось познайомитись з автором пощастило тільки зараз.

-А щоб вам хотілося почути? Я люблю запитання. Люблю запитання цікаві, – запитав Сашко Дерманський.

Під час зустрічі в обласній бібліотеці для дітей читачі не тільки поспілкувалисЯ з гостем, а й почули оповідання з його вуст.

-Дехто вважає, що це дуже легко…Сів, написав. Що для тих дітей писати, але я б посперичався. Треба мати якісь особливий хист, відчуття, розуміння дітей. Треба бути самому дитиною, – зазначив дитячий письменник, поет.

 Привабливі персонажі, цікаві історії, захоплюючі пригоди та гумор – це сильні якості творів Дерманського. Майже 20 років тому побачила світ його перша книга. З того часу роботи письменника відзначались престижними українськими літературними преміями.

Це всі мої книжки? Трошки є, слухайте.

Серед чисельних книжок була й цьогорічна новинка – “Тю!” – сказав їжачок”. Пригодницьку історію про лісову братію та про людей Сашко написав ще до повномасштабної війни. На думку письменника, література зараз може мати терапевтичний ефект – відволікати від переживань, від страхів. Але література не може оминути тему війни. Дітям варто розповідати про неї, про наш героїчний народ.

-Треба робити це обережно, виважено, з холодним серцем. Щоб не нашкодити дитині, щоб не травмувати тих, хто вже травмований війною. Багато з моїх колег встигли випустити книжки, так чи інакше пов’язані з теперішніми подіями, – говорить Сашко Дерманський.

 Наразі Сашко Дерманський готує до друку твір, писати який почав після вторгнення в Україну військ рф. Нова робота письменника стосується цих трагічних подій.