Факт-новини: оперативні сюжети

Відновлення пошкоджених будинків: як хочуть підтримати соціально незахищених чернігівців?

Featured Video Play Icon

Біда містян, які втратили житло, – біль і для влади міста, яка наразі робить все можливе аби допомогти чернігівцям у відновленні помешкань, пошкоджених під час рашистських обстрілів. Адресна програма вже створена, зауважив Чернігівський міський голова під час зустрічі з жителями одного з віддалених мікрорайонів.

147 чернігівських будинків зазнали прямих влучань від рашиських бомбардувань, 650 – постраждало від вибухової хвилі. Людей цікавить, чи можуть їм допомогти. Для постраждалих будинків містом замовлена та вже виконана експертиза.

Кошти на ці потреби виділені, мова йде про дві суми – 30 і 100 мільйонів гривень. Найближчим часом виконком міської ради планує прийняти програму, спрямовану на підтримку, а точніше відшкодування за скління вікон соціально незахищеним верствам населення.

Для цього потрібно звернутися до відділу звернень громадян та написати відповідну заяву. Департамент соціального захисту перевірить статус соц. незахищеної особи і компенсація надійде до людини. Владислав Атрошенко говорив і про підготовку до опалювального сезону, який за його словами, не дивлячись на значні ушкодження теплогенеруючих компаній, стартує вчасно.

Містяни повинні бути з водою. На разі проводяться роботи по відновленню пошкодженої мережі Чернігівводоканалу. Адже два з п’яти водозаборів практично зруйновані.

Люди вдячні за всі зусилля, які робить міська влада і комунальні служби задля забезпечення життєдіяльності Чернігова в надскладних умовах.

Зустрічі з чернігівцями продовжуватимуться і надалі. Владислав Атрошенко поставив собі на меті проконтролювати процес виконання ремонтних робіт, які проводяться в багатоповерхових будинках.