Відео дняФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові розпочали обстеження розбомбленого ворогом готелю «Україна»

Featured Video Play Icon

Представники французької жандармерії працюють на території готелю “Україна”. Одні фіксують руйнування як ззовні, так і в середині. Інші — працюють з рештками снаряду, який зруйнував будівлю. Цих фахівців залучили до слідчих дій, які проводяться за фактом обстрілу готелю “Україна”.

Для того, щоб прокурори, поліція та іноземні спеціалісти могли більш детально ознайомитися зі станом об’єкту, прискіпливо його обстежити, за декілька днів тут розпочали демонтаж нестабільних конструкцій.

Залучили важку техніку, запросили рятувальників.  Будівля значно пошкоджена, перебувати усередині небезпечно, потрібно бути максимально обережним, дивитися як під ноги, так і слідкувати за тим, що над головою. Яка саме зброя призвела до таких руйнувань — має встановити слідство.

Номери — у пилюці, навколо розтрощені меблі, пошкоджена сантехніка. Вид на місто відтепер лише через вибиті вікна. Ще у лютому тут зупинялися гості нашого міста. Власники готелю саме робили ремонт — облаштовували хол та змінювали розташування ресторану.

Поки триває слідство, проходять експертизи –  назвати точну суму збитків не можливо. Скільки має піти на відновлення сказати можуть хіба що орієнтовно.  

Так само немає й конкретних думок щодо подальшої долі чернігівської “України”. За словами Миколи Тарасовця, проєктів щодо реконструкції будівлі керівництву ще не надходило. Але власники розглянуть пропозиції та поради як від українських фахівців, так  і від іноземних.

Готель “Україна” був зруйнований у ніч на дванадцяте березня внаслідок атаки російських загарбників. Силою удару фрагменти будівлі відкинуло на дорогу та парк. На момент атаки всередині “України” нікого не було.