Новини

У Чернігові може з’явитися монумент пам’яті жертв голодоморів

У Чернігові заговорили про необхідність спорудження у місті монумента пам’яті жертв голодоморів в Україні. Міський голова Владислав Атрошенко запропонував встановити його на території біля Катерининської церкви, зокрема, пам’ятного знаку Борцям за волю та незалежність України.

Читайте також: День пам’яті жертв голодоморів: жалобні заходи в Чернігові

Кілька останніх років поспіль чернігівці для вшанування загиблих у ті роки збираються біля П’ятницької церкви. Проте, на думку міського голови, сквер Хмельницького – це все-таки місце іншого настрою, в тому числі розваг.

Владислав Атрошенко дав доручення передбачити необхідні видатки на спорудження монумента, можливо за рахунок перерозподілу коштів бюджету Чернігівської міської територіальної громади.

Нагадаємо, цього тижня в Україні відзначається 88-ма річниця вшанування жертв голодоморів. Цьогорічна інформаційна кампанія з вшанування жертв Голодомору 1932–1933 років присвячена дітям, які стали жертвами сталінського геноциду. А також тому, як розмовляти з сучасними дітьми та підлітками про Голодомор, щоб не травмувати, але водночас передати пам’ять про трагедію наступним поколінням.