ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Відключення світла в Чернігові: що спричинило аварію?

Featured Video Play Icon

Надвечір тридцятого серпня один з найбільших мікрорайонів Чернігова залишився без світла. Через аномальну спеку сталося пошкодження на одній з кабельних ліній. Працівники “Обленерго” ліквідували наслідки аварії, проте зранку наступного дня понад дев’ять тисяч містян знову опинилися без електропостачання. Воно перестало надходити як до житлових будинків, так і до навчальних закладів,  що розташовані на  вулицях 1-ї танкової бригади, Пухова та проспектах Левка Лук’яненка і Михайла Грушевського. Зокрема, й у  дитячому садочку  №73 на декілька годин зникла електроенергія.  За словами завідувачки закладу Ірини Грищенко, незважаючи на відсутність світла, вони встигли завчасно приготувати їжу та подати сніданок своїм вихованцям.

– Сьогодні десь о 07:30 було відключення, але ми сніданок приготували вчасно для наших дітей, він був виданий в повній нормі, санітарного регламенту або якихось санітарних норм ми не порушували. І потім світло включили нам десь о 09:30 і наші співробітники, наші кухарі вчасно приготували обід, і обід теж видали. Сніданок ми встигли зі світлом приготувати, наші кухарі приходять трошки завчасніше, о 6-й годині в них починається робочий день, але вони десь приходять о пів шостої  і до пів сьомої ми встигли все, – розповіла завідувачка Чернігівського дошкільного навчального закладу №73 Ірина Грищенко.

Наразі фахівці усунули проблему  й дали живлення на всі будинки та об’єкти критичної інфраструктури. Але аварійні відключення світла можуть виникнути знову не лише у зв’язку з погодними умовами, зазначають у пресслужбі “Чернігівобленерго”. В Україні цими днями зафіксовано літній максимум споживання електроенергії. 

о 12-й годині дня електропостачання у всіх них було відновлено, однак триває спека і треба враховувати, що в деяких районах температура досі тримається вище тридцяти градусів. Тож ми дуже просимо усіх наших споживачів поставитися відповідально до споживання електроенергії в години вечірнього максимуму. Із постарайтеся по  мінімуму використовувати кондиціонери і інші потужні прилади, – підкреслила речниця  АТ “Чернігівобленерго” Катерина Дроздова.

У Чернігівському дошкільному навчальному закладі №73 кажуть, що завжди намагаються раціонально споживати електроенергію.  Проте у разі аварійних відключень, співробітники закладу зможуть забезпечити малечу всім необхідним, оскільки ще в минулому році у них з’явився потужний генератор.