Факт-новини: оперативні сюжети

День місцевого самоврядування: у Чернігові привітали управлінців муніципалітету

Featured Video Play Icon

У лютому – березні чернігівській громаді довелося відповідати на гуманітарні та економічні виклики в умовах війни, підтримувати обороноздатність, координувати роботу волонтерів і міжнародних організацій. Цей іспит триває і сьогодні: місто відновлює зруйновані ворогом школи і лікарні, критичну інфраструктуру, допомагає чернігівцям відбудовувати і ремонтувати пошкоджене рашистами житло, підтримує наших захисників. Саме тому день місцевого самоврядування, який відзначається 7 грудня, цього року сприймається по-особливому.

Про завдання, які сьогодні стоять перед органами місцевого самоврядування і українцями говорив міський голова Владислав Атрошенко під час привітання колег з професійним святом.

Найголовніша задача у нас сьогодні – це об’єднаться заради перемоги. Зміцнювати армію, обороноздатність країни і продовжувати реформу децентралізації – це також висновки з уроків цієї війни, зазначає Владислав Атрошенко.

Маргарита Алексєєва очолює Чернігівський міський територіальний центр соціального обслуговування. Разом з колегами рятувала від голоду і холоду не лише своїх підопічних, а всіх, хто потребував допомоги. Каже, людей підтримували і морально, і фізично.

Секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, вітаючи депутатів всіх рівнів, нагадав, що їхня робота – це передусім служіння громаді і відповідальність перед людьми.

Почесними Грамотами і подяками міської і обласної рад, обласної організації профспілки працівників державних установ України нагородили кращих представників і представниць місцевого самоврядування.