ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Від теплих рекордів до справжніх холодів: якою буде погода в Чернігові у найближчі дні?

Featured Video Play Icon

На зміну екстремально теплій погоді прийдуть холоди. Уже наприкінці тижня по Чернігову очікується зниження температури максимум вдень до 11°, вночі до 17° нижче нуля. 

Нова, холодніша повітряна маса почне заходити 4-6 січня. Опади спочатку зʼявляться у вигляді дощу, потім перейдуть у сніг, а потім прийдуть морози. Зміна погодних умов супроводжуватиметься посиленням вітру. Пік зниження температури припаде на 7-9 січня, – зазначає чергова синоптикиня Чернігівського обласного гідрометцентру Інна Овсієнко.

Зазначимо, на початку 2023 року на всій території Європи встановилася аномально тепла погода. Завдяки активному перенесенню повітря з Африки і ще декількох факторів температурний фон виявився на 12-13° вищим за кліматичну норму. За даними Українського гідрометцентру така інтенсивна хвиля тепла в січні спостерігається вперше за останні 100 років. Абсолютне значення максимальної температури у перший день нового року було встановлено і в Чернігівській області. Рекорд тримався з 2007 року, тоді показники сягали трохи більше 7° вище нуля.

Після 10 січня синоптики передбачають потепління вночі до -4…-9°, вдень до 2..7° з позначкою мінус. Прогнозовано у січні очікується середня температура 3-8° морозу. Кількість опадів залишатиметься на рівні норми – 41 міліметр.