Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігівські школи допоможуть відбудувати «Янголи Свободи»: ремонт першої вже стартував

Featured Video Play Icon

  “Янголи Свободи” допоможуть відбудувати чернігівські школи, які постраждали від російських обстрілів. Так називається проєкт, започаткований громадською організацією “Українська призма”. Переселенці з Чернігова по всьому світу, здебільшого діти, виготовляють ляльки-мотанки, а потім обмінюють їх на пожертви для ремонту шкіл.

Ляльки-мотанки обмінюють на масових заходах, ярмарках та навіть сімейних зібраннях. До проєкту вже приєдналися родини в Бельгії, Швейцарії, Німеччині, Італії, США, Казахстані та Ісландії.

Активісти підписали з управлінням освіти Чернігівської міської ради меморандум про співпрацю та обрали 5 шкіл, які вимагають лише порівняно невеликих коштів для відновлення роботи. Громадська організація наймає підрядників, а управління приймає виконані роботи.

Наразі громадські активісти зібрали кошти на ремонт однієї з п’яти шкіл. Вибухова хвиля російського обстрілу пошкодила тут третину від усіх вікон. Відновлення розпочалося 11 липня.

Що стосується ремонту решти чотирьох шкіл, то в “Українській призмі” сподіваються на допомогу спонсорів. Наразі активісти чекають на завершення державних експертиз, які визначать кошторис ремонтних робіт.