НовиниТОП 5

Освіта в умовах війни: 22 школи в Чернігові розпочнуть очне навчання

1-го вересня у Чернігові розпочнеться новий навчальний рік. Він найскладніший за всі попередні з двох головних причин — безпека учнів та руйнування навчальних закладів: дві школи розбиті, 25 зазнали пошкоджень різного ступеня. 

Читайте також: 1 вересня: як працюватимуть школи Чернігівщини?

За інформацією пресслужби міської ради, 22 школи вже готові приймати учнів. У них навчатимуться очно орієнтовно 10 500 учнів та учениць. Цифра збільшуватиметься, як тільки будуть завершені ремонтні роботи в решті навчальних закладів.

— На проведення ремонтних робіт в закладах освіти з міського бюджету було виділено біля 215 млн грн. Жодних батьківських коштів на ці роботи не залучалось. Натомість, дякуємо людям доброї волі, які долучилися – народу Тайваню, посольству Фінляндії, ГО «Українська призма», USAID. Чекаємо на допомогу від посольства Великої Британії (фонд «Партнерство за сильну Україну»), японської НГО «Peace Wind Japan» та інших організацій з якими вже ведеться попередня робота, — зазначає секретар міської ради Олександр Ломако. 

У Чернігові зараз знаходиться близько 19 тисяч школярів та школярок (з 28 350). Більшість батьків обрали очну форму навчання. Ті, які ухвалили рішення навчатися онлайн, також отримають таку можливість. 

У муніципалітеті зазначають, що під час підготовки до відновлення навчального процесу у  Чернігові, дії міської влади були спрямовані на те, аби підготувати максимальну кількість шкіл саме до роботи в очному форматі. Це потрібно було зробити з трьох причин: підтримати дітей, забезпечити їх соціальними контактами, повернути почуття “нормальності життя”; стимулювати батьків з дітьми повернутися у Чернігів; підвищити якість освіти.