НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Вдень +34, вода в Десні +25: скільки ще пануватиме спека у Чернігові?

Featured Video Play Icon

Жаркий червень позаду, попереду — не менш спекотний липень. Стовпчики термометрів у Чернігові вже не перший день перетинають позначку +30. Так, другий місяць літа розпочався із денної температури у 32–34 градуси за Цельсієм, без опадів. Вода у Десні прогрілася до 25 градусів. Як зазначили в обласному гідрометцентрі — така спека протримається лише на початку тижня, надалі ж вона спадатиме.

Найближчі дні очікується нестійка погода з короткочасними дощами, короткочасні дощі, грози й температура вночі на найближчі три дні — 16–21, потім вона знизиться до 12–17. Спека дещо спаде. Якщо завтра 29–34, то вже до п’ятниці й  у суботу температура буде в день 23–28, – зазначила завідувачка сектору метеопрогнозів Чернігівського обласного центру гідрометеорології Ірина Вощенко.

Центр громадського здоров’я МОЗ України застерігає, що люди у віці 65+ років мають високий ризик хвороб, пов’язаних зі спекою. Крім того, до цього списку входять і діти молодше двох річного віку та люди з хронічними захворюваннями. Експерти радять враховувати базові поради як вберегтися від спеки. Вони досить прості, але дієві — користуйтеся сонцезахисними засобами, пийте більше води та носіть вільний, легкий і світлий одяг. До того ж, варто піклуватися про домашніх улюбленців, аби вони обов’язково мали доступ до свіжої води.