Факт-новини: оперативні сюжети

Увага! Шахрайство!

Featured Video Play Icon

Схема інтернет-шахрайства  під виглядом акції відомої торгової марки АТБ з’явилася в Україні. Вже є випадки, коли довірливі громадяни в азарті  повідомляли аферистам реквізити та коди своїх пластикових карток. Мабуть, дуже хотілося виграти приз, який пропонували ось на цьому сайті.  А в результаті – ні виграшу, ні збережень на картці.

 Микита Мокеєв, територіальний керуючий ТОВ «АТБ-Маркет»:

  • Компанія АТБ офіційно заявляє, що не має жодного відношення  до шахрайської розсилки в різних месенджерах з приводу   грошових купонів та інших виграшів.  Будь-які акційні пропозиції в наявності на офіційному сайті АТБ, люди можуть з ними ознайомитися в магазинах нашої мережі.

Шахраї розсилають повідомлення про нібито роздачу призів від імені компанії і можливість швидко виграти купу грошей. Жертва схеми думає, що ризику немає, адже в повідомленні йдеться про добре відому торгову мережу.  Щодня  супермаркети АТБ в 24-х областях країни відвідує більше 4 млн. покупців.

Довірлива людина натискає на посилання і  переходить на створений зловмисниками сайт. Спочатку все йде гладко – перший виграш в гривнях  перетворюється   в другому раунді в доларовий. «Щасливчику»  пропонують заплатити за обмін валюти на наші гроші. І тут  починається … То щось «глючить», то не коректно виходить… Словом, шахраї випитують у  людини банківські дані. І в лічені секунди знімають всі гроші, повернути, які  не можливо.

З приводу  будь-яких питань можна звертатися на «гарячу лінію» компанії , аби перевірити інформацію.  В АТБ просять своїх клієнтів бути уважними і не брати участь у сумнівних акціях і нікому не повідомляти свої банківські реквізити.