Новини

Суд залишив Максима Микитася під вартою

Київський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу адвокатів екснардепа Максима Микитася та залишив його під вартою до 27 лютого без права внесення застави.

Адвокати Микитася просили змінити йому запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання. Повідомляє suspilne.media.

Суддя зачитала клопотання захисту Микитася, де вказано, що захист вважає ухвалу слідчого судді необґрунтованою та такою, що підлягає скасуванню. Також захист заявив у скарзі, що слідча суддя не надала адвокату Олегу Веремієнку поспілкуватися з підзахисним та ознайомитися з матеріалами провадження.

“Очевидно перебільшена роль Микитася у справі, відсутні належні докази, які можуть говорити про те, що Микитась щось вчинив. Стороною захисту спростовано і показано, що зімітувати можна будь-який дзвінок, а в матеріалах відбулась фальсифікація імітування нібито листування з Микитасем. Відповідно Микитась не повинен бути стороною та учасником цих процесів”, – сказав адвокат Євген Грушовець.

“Можливо така імітація можлива з технічної точки зору, начебто сторона захисту каже і про імітацію телефонного дзвінка. Однак у нас є покази самого Мірошниченка (потерпілого – ред.), який каже, що впевнений у тому, що це був Микитась. Мірошниченко у ході цієї розмови зрозумів, що Микитась уповноважував цих людей на скоєння злочину. Тому вважаю, що рішення першої інстанції було прийнято з дотриманням вимог, прошу відмовити в апеляційній скарзі”, – сказав прокурор Сергій Охрименко.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 31 грудня 2020 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту – без задоволення. Повне рішення апеляційного суду оголосять 26 січня.

Оскарження арешту Микитася без права застави мали розглянути 11 січня у Київському апеляційному суді, однак засідання перенесли через те, що на нього не прийшли прокурори.