Факт-новини: оперативні сюжети

«Усі найкращі речі»: Олеся Жураківська презентувала чернігівцям популярну у столиці моновиставу

Featured Video Play Icon

Відома акторка Олеся Жураківська побувала у нашому місті з моновиставою “Усі найкращі речі”. Чернігівцям, що прийшли до театру імені Тараса Шевченка пощастило, адже до цього часу цю зворушливу історію гостя розповідала лише столичній публіці. В останнє Олеся гастролювала в Чернігові з виставою “Корсиканка”, яка вважається її візитівкою.

Я дуже люблю Чернігів, чесно вам скажу. Це місце моєї сили. Багато разів казала про це в різних інтерв’ю. Тут живуть рідні мої люди і завжди, коли у мене була можливість, я сюди приїздила хоча б на день. Щоб просто погуляти, подихати, насолодитися людьми. Я дуже люблю людей, які тут живуть, – говорить Олеся Жураківська

З любов’ю до нашого міста акторка вирушила на гастролі, бо вважає несправедливим, що цю моновиставу можуть побачити лише глядачі, що приходять до її рідного театру. У віці семи років хлопчик сподівається, що склавши список «усіх найкращих речей», він зможе покращити самопочуття своєї матері, яка спробувала покінчити життя самогубством. Йшли роки, список доповнювався новими речами, які роблять життя вартим життя. По ходу дії вистави глядачі долучалися до виконання других ролей.

Як в розмові. Тобі цікава реакція твого співбесідника, його думка, то так само йому цікаво те, що робиш ти. А це діалог, спілкування з глядачем. Тому власне перебування в цьому щирому діалозі, мадудь і є секрет. Це історія дуже світла. Вона надсучасна. Це така драматургія, написана нашим сучасником про нас теперішніх, – розповідає Олеся Жураківська

 Оповідання британського драматурга Дункана Макміллана та його товариша, відомого коміка Джона Донахью з часом перетворилася на шоу одного актора. Після вдалого дебюту в 2013 році на театральному фестивалі “Ludlow Fringe” виставу почали ставити по всьому світу. У 2020 році режисерка Тамара Трунова поставила її на сцені театру на лівому березі Дніпра, запросивши на головну роль Олесю Жураківську.

Вистава нова. Третій рік, але ж була пандемія. Війна. Вона зовсім свіжа. Зовсім мало спілкувалася з глядачем. У театрі вона користується величезним попитом. На неї складно купити квитки. Для людей сучасних дуже важливо, щоб був певний темп, ритм у виставі. Вона інтерактивна – це найголовніше. Вона з глядачем, – підкреслює директорка, акторка театру на лівому березі Дніпра Олеся Жураківська.