Новини

Загинули на Донеччині: на Чернігівщині попрощалися з чотирма захисниками

Сьогодні, 6 лютого,  на Чернігівщині в останню путь провели чотирьох воїнів-земляків.  Вʼячеслав Сипливець, Андрій Балан, Дмитро Бендик та Віталій Дідович загинули в бою на Донеччині. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП.

Читайте також: Туреччину сколихнув потужний землетрус магнітудою 7,8 балів, зруйновані будинки, є загиблі

У Ніжині попрощалися з старшим солдатом Вʼячеславом Сипливцем .

Народився 28 квітня 1985 року у Ніжині. Тут ріс та навчався у ЗОШ №6, а після її закінчення вступив до Київського вищого професійного училища залізничного транспорту. Після цього працював та проживав у Києві.

З початком повномасштабної війни В’ячеслав добровільно долучився до лав ТрО Ніжина, трохи згодом перевівся до ЗС України, потрапивши на службу до військової частини А4557.

На жаль, 29 січня  під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Іванівське на Донеччині В’ячеслав Сипливець  загинув…

Попрощалися з земляком у Ніжині, поховавши його на Фрунзівському кладовищі.

У Носівці сьогодні провели в останню путь солдата Андрія Балана.

Народився 16 листопада 1985 року в Чернігові. Багато часу Андрій проводив на Малій Батьківщині своєї матері – у Носівці, а після закінчення Чернігівської школи вступив на навчання в один із міських ВНЗ. Згодом захопився ІТ-технологіями та зацікавився виготовленням меблів.

У листопаді 2022 року чоловік долучився до лав Захисників Батьківщини, службу проходив у складі військової частини А0284 на посаді старшого навідника мінометного розрахунку.

На жаль, 3 лютого під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ступочки на Донеччині Андрій Балан загинув…

Попрощалися з воїном у Носівці, поховали воїна на Спаському кладовищі.

У селі Дібрівне попрощалися зі старшим солдатом Дмитром Бендиком.

Народився 10 червня 1979 року в селі Дібрівне. З 1986 року по 1994 рік навчався в місцевій ЗОШ, а з 1994 року по 1996 рік – у Чернігівському обласному педагогічному ліцеї для обдарованої сільської молоді.

У 1996 році вступив до Чернігівського педагогічного університету, де навчався за спеціальністю “вчитель хімії та біології”, який закінчив у 1999 році. Після цього проходив військову службу у лавах ЗС України, у 2000 році підписав контракт і служив в одному з військових підрозділів Чернігівщини до 2003 року.

У 2020 році Дмитро знову підписав контракт та вирішив повернутися до військової справи. В умовах повномасштабної війни наш земляк захищав Україну у складі військової частини А2167 на посаді водія механізованої роти.

На жаль, 31 січня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вугледар на Донеччині Дмитро Бендик загинув…

Попрощалися з земляком у його рідному селі, поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились батьки, дружина, донька та син.

У селі Іваниця сьогодні поховали солдата Віталія Дідовича.

Народився 17 грудня 1976 року у селі Іваниця. З початком повномасштабного ворожого вторгнення чоловік долучився до лав оборонців Батьківщини. Службу ніс у складі військової частини А4017 на посаді стрільця-помічника гранатометника, мужньо обороняючи рідну землю та даючи гідну відсіч ворожим окупаційним військам.

На жаль, 26 січня 2022 року під час участі у боях за селище Спірне на Донеччині Віталій Дідович зник безвісти. Знайти та ідентифікувати тіло загиблого воїна вдалося на початку лютого.

Попрощалися з героєм-земляком у його рідному селі, поховали на місцевому кладовищі.