НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Урочисті лінійки в чернігівських школах проведуть для 1 та 11 класів

Featured Video Play Icon

1 вересня – урочиста лінійка тільки для першокласників та одинадцятикласників. Решта школярів зустрінуться після канікул у своїх класах. Таке категоричне рішення  прийняте 31 серпня  під час наради у муніципалітеті.

Ситуація з COVID знову набирає обертів. Ми ще не досягли попередніх максимумів , які фіксувалися у квітні  цього року , але впевнено до них  крокуємо, – акцентував керівник  другої міської лікарні Владислав Кухар.

Вакцинація – єдина реальна можливість зупинити поширення інфекції, – акцентував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Але, якщо  за словами Владислава Кухаря кількість вакцинованих серед медиків  в середньому наближається до 80 % , у закладах освіти  дві дози отримали вдвічі менше співробітників.

 На нараді детально аналізували ситуацію з вакцинацією працівників підприємств , які забезпечують життєдіяльність міста. У кожного свій відсоток вакцинованих. При цьому ті , хто не зробив щеплення не несуть жодної відповідальності, якщо стануть джерелом поширення хвороби. Медики вважають , що  вже час переходити до більш жорстких дій.

 Нагадаємо, в європейських країнах не вакциновані мають щотижня робити за власний рахунок ПЛР тест , щоб їх допустили на роботу. Без цього документу в Європі не дозволяється ходити в театри, кінотеатри, кафе та ресторани. В Україні таких заборон поки що немає, але ніхто не гарантує, що їх не буде. Як повідомив Владислав Кухар , наразі у місті перше щеплення роблять вакцинами Astrazeneka та Coronavac.  Є Модерна для другої дози.  Виїзні щеплення у колективах, де є 50 людей, проводять Comirnaty/Pfizer. На вихідні та  у вечірній час у  будні працює 4 пункти вакцинації, а у будні у першій половині дня до них долучаються ще й  кабінети щеплень у поліклініках. Графік їх  роботи  розміщено на сайтах управління та міської ради.