Новини

Піротехніки ДСНС знешкодили понад 45 тисяч боєприпасів і очистили 39 гектарів території Чернігівщини

Піротехніки ДСНС продовжують розмінування території Чернігівщини. З початку широкомасштабного військового вторгнення російських військ піротехнічні підрозділи здійснили 3782 виїзди на повідомлення щодо виявлення вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомили у ГУ ДСНС у Чернігівській області.

Читайте також: З артилерії, гранатометів та реактивних систем: окупанти обстріляли околиці прикордонних сіл на Чернігівщині

За цей час виявлено та знешкоджено 45121 боєприпасів. Також обстежено понад 39 тисяч гектарів території Чернігівського, Ніжинського та Прилуцького районів, 236 об’єктів інфраструктури та життєзабезпечення населення, 22 км ліній електропередач, 219 км автодоріг та більше 7,5 км ліній газопроводів.

Загалом на території Чернігівщини продовжують розмінування та очищення територій 3 піротехнічні розрахунки ГУ ДСНС України у Чернігівській області та 3 розрахунки з Кіровоградської, Полтавської, Одеської та Луганської областей у складі 50 чоловік особового складу та 16 одиниць спеціальної техніки. Також чергують 3 медичні розрахунки: 6 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Роботи з розмінування та очищення територій тривають.