НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Унікальну колекцію картин привезли до Чернігова

Featured Video Play Icon

Нащадки художника та знаного реставратора Дениса Невкритого привезли до Чернігова унікальну колекцію. Художній музей став першим в Україні, де експонуються не тільки етюди митця, а також картини, що знаходились у приватному зібранні Дениса Никифоровича. Це полотна Тропініна, Костанді, Васильківського,Айвазовського, Дреслера та невідомих майстрів.

Художника можна назвати співцем української землі. Народився він на Полтавщині у бідній селянській сім’ї. Змалечку почав малювати. Багато робіт Невкритий присвятив мальовничим краєвидам рідного села, малював також київскі пейзажі.

Денис Невкритий був відомим у Радянському Союзі реставратором, засновником Київської реставраційно-художньої школи. Майстер рятував шедеври, від реставрації яких відмовлялися майстерні відомих галерей.

Для огляду представлено понад 70 робіт з колекції Невкритого. Зокрема, один з портретів Катерини другої пензля Дмитра Левицького, портрет самого Дениса Никифоровича, який написав Ілля Шульга.

На згадку про співпрацю директор художнього музею Юрій Ткач подарував гостям з Києва альбоми колекції музею імені Галагана. Виставка триватиме у місті до 9 травня.