Факт-новини: оперативні сюжети

Українські народні пісні: символ єдності та життя у виконанні народного хору «Десна»

Featured Video Play Icon

Українські народні пісні – символ єдності та життя. У Чернігові відбувся концерт “Все буде Україна!” заслуженого аматорського народного хору “Десна”, який діє при міському палаці культури ім. Вячеслава Радченка. Колектив із семидесятирічною історією активно працює і зараз, в умовах дії воєнного стану.

-І не припинялись ніде абсолютно, фронтові бригади  виїздили і концерти обов’язково були, тому що душа повинна відпочивать в будь-якому випадку, як би важко не було, але люди відпочили, ті самі воїни, які перетерпіли негаразди, – зазначив керівник заслуженого аматорського народного хору «Десна» Микола Олексієнко.

Концерт просто неба, на сходинках міського палацу культури – вже добра традиція і можливість для кожного вільно та безкоштовно долучитися до мистецтва. Глядачі аплодували, фотографували та підспівували знайомі композиції. Програма відзначилася багатим репертуаром українських народних та патріотичних пісень і творами рідного чернігівського краю. 

– Тому що життя зупинити неможливо, воно весь час йде вперед. Так і тут, мистецтво воно тільки повинно працювати для того, щоб люди відпочивали, раділи сьогоднішньому життю і завтрашньому тим більше. З надією на перемогу, – зауважив Микола Олексієнко.

За словами художнього керівника роботи на культурному фронті вистачає, бо навіть під час війни люди мають відволікатися від важких думок. Разом із хором виступив і народний художній колектив театр танцю “Слов’яни”, який також діє при міському палаці культури.

– Душа повинна відпочивать, щоб і на серці легко було і сприйняття було нормальне. Тобто, пісня повинна бути піснею, в будь-якому випадку: жартівлива, лірична, патріотична, немає значення. Але, перш за все, ми повинні думати про те, що пісня повинна бути піснею. Ну а як без пісні? Хто ж без пісні живе на білому світі, – підкресливМикола Олексієнко.

Зараз колектив йде у творчу відпустку та відпочиватимуть не довго, адже треба готуватися до наступного концертного сезону. Один з перших виступів має відбутися в День Незалежності, а восени хор “Десна” планує дати великий звітний концерт.