Новини

Українська збірна виборола 76 медалей на змаганнях для ветеранів та військових у США

Українська спортивна команда ветеранів повернулась зі Штатів, виборовши 76 медалей у змаганнях. Із них: 43 золотих, 19 срібних, 14 бронзових. 

У США відбулися спортивні змагання Повітряних Сил “United States Air Force and Marine Corps Trials 2024”, участь у яких взяли 30 українських ветеранів і військових. 19 березня команда повернулась додому. 

Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

Читайте також: Чернігівський ветеран Дмитро Терещенко здобув п’ять медалей на турнірі в США

Наша участь у цих змаганнях була не просто спортивною подією. Це була можливість продемонструвати світу наш незламний дух, силу волі та непохитну віру в перемогу. Ми змагалися, ми боролися, і, головне, ми довели, що немає нічого неможливого для тих, хто вірить у себе”, — каже Юрій Гапончук, капітан збірної.

На підготовку Національної збірної України до участі у змаганнях United States Air Force Trials 2024 виділено понад 18 млн гривень із бюджету Міністерства у справах ветеранів України.

Читайте також: Ветеран із Чернігівщини виборов медаль на змаганнях Air Force and Marine Corps Trials у США

Українська збірна привезла не лише медалі зі змагань, а й налагодила неформальні зв’язки з американськими ветеранами, отримала досвід реабілітаційних тренувань, чим зможе поділитися зі своїм побратимам. Український ветеранський фонд розвиває напрям реінтеграції ветеранів через спорт. Наразі підтримали 8 організацій, які створюють для ветеранів можливості реабілітації через фізичну активність, — каже Руслана Величко-Трифонюк, виконуюча обов’язки виконавчої директорки Українського ветеранського фонду.