Новини

Чернігівський ветеран Дмитро Терещенко здобув п’ять медалей на турнірі в США

Військовослужбовець Дмитро Терещенко з Чернігова здобув Україні 5 золотих медалей на змаганнях Air Force and Marine Corps Trials 2024, що наразі тривають у США.

Про це повідомляє Фонд «Повернись живим».

Читайте також: З мінометів та ствольної артилерії: окупанти обстріляли дві громади Чернігівщини

Золоті нагороди 20-річний чернігівський воїн здобув у плаванні на 50 м вільним стилем, 100 м вільним стилем, 50 м на спині, 50 метрів брасом, а також естафеті.

Дмитро у 18 років став на захист рідного міста. 13 березня 2023 року біля Білогорівки на Луганщині отримав мінно-вибухове поранення та втратив ногу.

У третій день змагань Air Force and Marine Corps Trials збірна України здобула 26 медалей з плавання. У перші два дні українські ветерани здобули 6 медалей (3 золоті та 3-срібні) з пауерліфтингу та 1 золоту медаль із велоспорту.

Загалом у збірну України входять  30 учасників — ветеранів та військовослужбовців, які змагаюуться в 11 адаптивних видах спорту:  

— плаванні;

— велоспорті;

— баскетболі на візках;

— волейболі сидячи;

— регбі на візках;

— стрільбі з луку;

— пауерліфтингу;

— бігу;

— штовханні ядра/метанні диску

— веслуванні;

— кульові стрільбі.

United States Air Force and Marine CorpTrials 2024 — це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, — найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами. Цьогоріч крім збірної України у United States Air Force and Marine CorpTrials участь також бере збірна Грузії.